Factuur Export

Dit was mijn eerste stageopdracht bij inONE. De bedoeling was om het factuurproces te automatiseren. De facturen die vroeger handmatig ingevuld moesten worden kunnen nu als XML bestand geupload worden naar het online boekhoudprogramma Exact Online en daar verder verwerkt worden. Dit bespaart de boekhouder veel tijd.

De opdracht bestond uit het maken van twee overzichten. De eerste is alleen een overzicht van facturen die er in de database staan. De gebruiker kan deze facturen filteren op een datum of periode, op facturen die nog niet verwerkt zijn bij Exact Online, of alleen facturen van een bepaalde klant laten zien. Ten slotte kan er ook op factuurnummers gezocht worden.

Het tweede overzicht wordt gebruikt voor het exporteren van de facturen. Ook hier zijn er weer verschillende opties waar de gebruiker voor kan kiezen. Hij kan er voor kiezen om alle facturen die nog niet verwerkt zijn te exporteren naar een XML bestand, of alleen voor een bepaalde periode. Ook kan hij ervoor kiezen om alleen de facturen van een klant te exporteren.

Het gegenereerde XML bestand voldoet aan de standaard die door Exact Online is opgesteld en kan zodoende probleemloos geimporteerd worden.